Historie

Juli 2007 – Het begin

01Als zoons van een voormalig loonwerker, die zelf zo af en toe eens een plaatje schoot tijdens werkzaamheden, zijn wij aangestoken met ‘het virus’ zoals wij dat noemen. Tijdens de maïs oogst van 2007 is het balletje gaan rollen, de eerste foto’s (destijds met mobiele telefoons) werden gemaakt in de Willemspolder te Oosteind, en op een collega- website geplaatst.

2008 – Van ‘.tk’ naar ‘.nl’

Door de vele positieve reacties op de foto’s die gemaakt waren in 2007, waren we zo gestimuleerd dat we in het jaar 2008 vaker in de polder waren te vinden, meer foto’s gingen maken (inmiddels met eens digitale camera) en we een eigen website begonnen onder de naam ‘trekkertrekker.tk’. Halverwege dat jaar, maakte we een enorme sprong; naast foto’s gingen we ook video’s maken en kochten we onze eerste domeinnaam op ‘trekkertrekker.nl’. Inmiddels hadden we al 10.000 unieke bezoekers per maand.

022009 – De groei

In het voorjaar en zomer van 2009, gingen we ons gebied beetje bij beetje uitbreiden. Zo waren we niet alleen in de polders van Oosteind en Oosterhout te vinden, maar ook die van Made, Den Hout, Geertruidenberg en Raamsdonksveer. En kochten we een tweede digitale video camera, welke filmde in HD, héél wat voor die tijd.

In het najaar van 2009 kwam er een kleine ‘klap’, we gingen verhuizen. Van Midden- Brabant, een echt veeteelt gebied, gingen we terug naar de geboortestreek van onze ouders; het uiterste van West- Brabant, een akkerbouw gebied. Ondanks de overschakeling gaven we onze grootste passie; landbouwmachines op de plaat zetten niet op. Al tijdens de verhuizing gingen we op pad naar machines op het land en maakte we al snel grote naam in geheel West- Brabant. Van 10.000 bezoekers per maand, schoten we vanuit het niets naar 50.000 bezoekers per maand, de groei was gezet.

2010 – Verkenning en een database

In het jaar 2010, verkende we geheel West- Brabant én het Zeeuwse eiland Tholen en leerde we, naast het maken van reportages, veel op gebied van akkerbouw, bepaalde gewassen en grondsoorten.

Aan het eind van dat jaar kregen we van een professionele blogger, die werkzaam was bij een bekend vakblad, de tip om een database archief aan te maken, om betere zoekopdrachten via zoekmachines te halen en dus nóg meer bezoekers te trekken. Zo gezegd, zo gedaan; de database werd aangemaakt en inderdaad, de aantallen werden de maand daarop verdubbeld(!), naar 100.000 bezoekers per maand. Voor landelijke ondernemers was dit een aantrekkelijk iets, zo kregen wij onze eerste sponsoren om de hobby te kunnen bekostigen en konden we nog harder gaan groeien

032011 – De eerste opdrachten

Tijdens het jaar 2011, groeide en groeide de hobby nog altijd, slote…….n meerdere sponsoren zich aan en begon het inmiddels uit de hand te lopen, in positieve zin. Inmiddels waren onze video’s en foto’s dermate professioneel geworden dat onze naam inmiddels ook bij diverse fabrikanten en landbouwmechanisaties aan was gekomen. Dat jaar kregen we dan ook de eerste opdrachten van klanten waaronder enkele grote namen als; Frans Vervaet bv (Biervliet), Veenhuis Machines (Raalte), P. Kriesels Landbouwmechanisatie (Wouw).

Door de inkomende giften van opdrachten en sponsoren, konden we professioneel materiaal aanschaffen om nóg beter beeldmateriaal te maken, de eerste spiegelreflex (DSLR) deed zijn intrede.

2012 – De grens over

De naam ‘trekkertrekker.nl’ was al lange tijd niet alleen bekend in Nederland, maar ook ver daar buiten. Voornamelijk de kijkcijfers van zuiderburen (België), steeg flink. Waarop we besloten om zelf ook eens de grens over te gaan, en tijdens de maïs oogst tal van loonwerkers aan te doen, daarnaast kochten we ook een tweede domeinnaam op ‘trekkertrekker.be’.

naamloos2013 – Een nieuwe tak

Doordat we zelf onze eigen website ontwierpen, bouwden en onderhielden en loonbedrijven de weg op het internet hadden gevonden, kwam er een enorme vraag om websites te bouwen voor derden. Doordat we al een bult eigen ervaring en kennis hadden opgebouwd (van html, css, jquery), was dit geen probleem en boorden we ook deze nieuwe tak aan.

Daarnaast besloten we begin 2013 scooters aan te schaffen, omdat we vele kilometers maakte in de regio, voorheen deden we in de regio alles op de fiets. Voor verdere afstanden maken we gebruik van een auto. Ook investeerde we een nieuwe Full HD (DSLR) video camera, waarmee de allerbeste kwaliteit mee behaald kan worden.

2014 – The sky is the limit

Begin 2014 was ons oog gevallen op een drone, waarmee we vanuit de lucht foto’s én video’s zouden kunnen maken, welke we aanschafte zodat wij, en de inmiddels 250.000 unieke bezoekers per maand, alles vanuit een andere perspectief konden bekijken. De mogelijkheden waren nu oneindig, en mocht zijn eerste vlucht doen in … het Duitse Bayern gebied, waar we voor een grote opdracht ter plaatse waren.

Eind 2014 was ook het jaar van een mooi en vooral groot idee/ droom; van ons uit de hand gelopen hobby ons werk maken.

062015 – Meer, groter en nóg beter.

Begin 2015 zijn we van start gegaan om onze droom proberen te verwezenlijken. Na een lange tijd van brainstormen hadden we dan ook besloten een bedrijf op te gaan richten onder de naam ‘AGRA|GROEP‘, met neventakken van ‘AGRA|BUSINESS‘, het zakelijke gedeelte en ‘AGRA|VISIE‘, de toekomstige naam van de hobbysite ‘trekkertrekker.nl’ welke ook in een nieuw jasje gestoken zal worden. Daarnaast staat in het vooruitzicht ‘AGRA|TRADE‘, een platform voor dealers, fabrikanten en agrariërs waarop machines te koop aangeboden, geruild en gevraagd kunnen worden. En ‘AGRA|WEBSHOP‘, een webshop met hieronder enkele merchandise artikelen en miniaturen.

Wij zullen u mail beantwoorden binnen 48-uur.

Bedankt! Thanks!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty